suceava pojorita hartaACTUALIZARE: Şi poliţiştii suceveni au derulat o acţiune pentru sancţionarea depăşirii vitezei legale, cauză importantă a accidentelor grave. Ei au folosit, în două zile diferite (17 și 19 mai), radare în cascadă pe DN 17, pe tronsonul de drum Vama – Pojorâta, dar și pe drumurile județene adiacente. “În cadrul acțiunii au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.250 lei. Cele mai multe sancțiuni – 88, au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză. De asemenea, tot pentru depășirea limitei legale de viteză au fost reținute 8 permise de conducere. (…) La data de 19.05.2016, un tânăr de 22 ani, din comuna Sadova, judeţul Suceava, a condus autoturismul, pe DN 17A, circulând cu viteza de 130 km/h în localitate (+80). La data de 17.05.2016, un bărbat de 44 ani, din municipiul Botoșani, judeţul Botoșani, a condus autoturismul pe str. Barbu Lăutaru din municipiul Câmpulung Moldovenesc circulând cu viteza de 112 km/h în localitate (+62)”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Suceava. (M. CONSTANTINESCU)

******

iasi dn 28ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi tineri, de 27 şi 48 de ani, din Bacău şi Botoşani au fost surprinşi, sâmbătă, 21 mai, conducând cu viteză excesivă, pe DN 28, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

“În zona kilometrului 2 al DN 28, un bărbat, de 27 de ani, din Bacău, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 181 km/h. Tot pe DN 28, la kilometrul 2, polițiștii au înregistrat cu aparatul radar un alt bărbat, de 48 de ani, din Botoșani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 152 km/h”, potrivit comunicatului citat.

Ambii conducători auto au fost amendaţi cu câte 1.125 de lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării pentru 90 de zile.

Poliţia Română avertizează că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! (M. CONSTANTINESCU)