copil racit

Frigul din ultimele zile i-a făcut pe tot mai mulți părinți să treacă pragul secției Pediatrie a Spitalului Județean, cu micuții lor de mână. Cum cei mici n-au astâmpăr, de felul lor, și nu țin seama de codul galben, ci mai degrabă de albul zăpezii pe care e clar că au așteptat-o, au început să apară foarte multe cazuri de răceală în rândul copiilor. Ieri, la primele ore ale dimineții, secția Pediatrie era, deja, supraaglomerată.

Șefa secției, dr. Suzana Constantinescu, ne-a precizat: „Acum avem 71 de copii internați, la o capacitate de 60 de paturi. E drept, fluctuația este foarte mare, de la o zi la alta. Unii vin, alții pleacă… În majoritatea cazurilor, avem de-a face cu viroze respiratorii, dar avem și situații de viroză digestivă”, ne-a explicat șefa de la Pediatrie.

Date fiind condițiile meteo, mai exact frigul și căderile masive de zăpadă, dr. Constantinescu ne-a explicat că externările se fac, prioritar, pentru pacienții din Piatra Neamț. „Ne luăm măsurile de precauție, pentru că nu poți trimite pe drumuri o familie venită de la 50-60 de kilometri, nu știi cum va ajunge la destinație”, spune medicul.

Majoritatea pacienților internați în secție sunt sugari și copii cu vârsta între 3 și 7 ani. Pe de altă parte, dr. Constantinescu spune că prevede o creștere a numărului copiilor care vor ajunge în secție. „Tot din cauza vremii, ne așteptăm la o aglomerare și mai mare. Nu mă refer neapărat la cazuri care să necesite internare, ci și la acele situații în care părintele se prezintă cu al său copil la un banal control”. Cu toate acestea, domnia sa spune că, în afară de aglomerare, nu vor apărea alte probleme. „Avem tot ce ne trebuie, suntem în măsură să gestionăm așa cum se cuvine orice situație care ar putea apărea”, a încheiat dr. Suzana Constantinescu.

A. SÎRBU

Articolul precedentProiect: plățile în numerar, reduse la 5.000 lei/zi
Articolul următorCentrul de Permanență, medicul și vaccinul