Centrul de Permanență, medicul și vaccinul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un pacient, care a ajuns la Centrul de Permanență din Bicaz pentru o banală injecție, a mărturisit că doctorul care era de gardă nu a putut să-i facă injecția, pe motiv că nu exista un stoc de materiale sanitare. Reclamația a ajuns și la urechile celor din Primăria Bicaz, care știu că doctorul a plecat. Doctorița Adina Grama, coordonatoarea Centrului de Permanență spune că medicul a povestit incidentul, dar că nu este vinovat cu nimic.

„Am vorbit cu medicul, care a fost de gardă, și mi-a explicat că a fost vorba despre un pacient căruia i-a curățat o plagă și ar fi trebuit să-i facă un vaccin antitetanic. Acest vaccin nu mai este decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, nu l-am mai primit de la SANEPID de aproximativ jumătate de an. Nu se mai găsește nici măcar în cabinetele medicale. Costă aproximativ 50 de lei și nu-l avem. O să cerem Primăriei Bicaz să ne ajute în acest sens pentru a putea procura câteva doze”, a spus Adina Grama.

Medicul, care nu este văzut cu ochi buni de colegii de la Centrul de Permanență face gărzi când vrea sau când poate, dezvăluie dr. Grama. Înainte de Crăciun, nu s-a prezentat la gardă și, practic, pentru orice pacient care a ajuns în acea noapte la centru, nu a avut cui să ceară primul-ajutor. Dr. Grama spune despre medic că este „tolerat” pentru că are o situație financiară dificilă și că ar merita o a doua șansă.

Știu că pentru jurnaliști poate părea o bombă de presă. E ușor să închizi un centru de permanență. Nu vreau să rezolv această problemă prin intermediul presei”, a adăugat. dr. Grama.

Nimeni nu-și dorește ca un medic să fie alungat de la un loc de muncă, din care își câștigă o pâine, dar apar câteva întrebări legitime. Cine îi mai dă o a doua șansă pacientului, dacă se află în fața unei unități medicale funcționale, fără medici? Pentru orele în care domnul doctor lipsea de la Centrul de Permanenţă din Bicaz, statul plătea din banii contribuabililor? Dacă toți doctorii ar face gărzi când ar dori, n-ar fi mai bine? Directorul DSP Neamț a fost sunat pentru a ne oferi un punct de vedere dar, pentru moment, nu a fost de găsit. (Z.C.H.)

Articolul precedentVirozele respiratorii aglomerează Pediatria
Articolul următorIarna şi „plăcerile” ei