campeanu ministru stan 01Viorel Stan este vechiul și noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Neamț, după ce astăzi, 28 iulie, a trecut cu bine de toate probele examenului organizat de Ministerul Educației. La concurs s-au prezentat toți cei 5 candidați anunțați, însă, după prima probă, 3 dintre aceștia (Liliana Georgescu, Dan Oniciuc, Ana-Maria Hogea) s-au retras, motivul fiind acela că nu au luat nota minimă pentru a putea continua examenul. Aproape braț la braț, până la sfârșitul încercărilor, au mers profesorul Ioan Milea și inspectorul Viorel Stan. Cu toate acestea, distanța dintre cei doi, după primele două probe, s-a dovedit a fi una prea mare, astfel încât la ultima probă nu s-a mai putut schimba nimic. La prezentarea CV-ului, Stan a fost notat cu 9, iar Milea cu 7,50. La proba teoretică, Viorel Stan a obținut nota 10.

După ce a răsuflat ușurat, inspectorul Stan a ținut să precizeze că această victorie contează foarte mult pentru psihicul său: „Sunt fericit și, în același timp, obosit. Mă bucur enorm că am trecut de acest examen. Este o reușită. M-am luptat să trec de acest test, pentru psihicul meu. Nu știu cu cât am fost punctat la ultima probă, dar diferența dintre mine și profesorul Milea nu a fost semnificativă. Diferența a fost făcută, în principal, de punctajul obținut la primele două probe”.

Generalul Stan a ajuns la conducerea învățământului nemțean în 2012, când a înlocuit-o pe prof. Luminița Vârlan, actual directoare a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Acesta a mai fost în echipa de conducere a instituției, din postura de inspector școlar general adjunct, în perioada 2000-2004 și, mai apoi, în 2009. (M.T.)

Articolul precedentFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: ANSAMBLUL DE CÂNTECE ŞI DANSURI BURNASUL (TELEORMAN)
Articolul următorFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: ANSAMBLUL ACADEMIC DE FOLCLOR AL STUDENŢILOR DIN MARIBOR (SLOVENIA)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.