Burnasul teleorman 01Între 31 iulie şi 5 august, Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ va organiza cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul”. Vă propunem să faceţi cunoştinţă cu oaspeţii ediţiei de anul acesta.

Ansamblul de Cântece şi Dansuri “Burnasul” al Consiliului Judeţean Teleorman a fost înfiinţat la 1 septembrie 1990 şi în scurt timp a devenit un important mijloc de valorificare a creaţiei populare în întreaga Românie.

Valoarea acestui ansamblu a fost recompensată cu înalte distincţii la numeroase festivaluri autohtone şi internaţionale, în Egipt, Siria, Iordania, Turcia, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Spania, Belgia. Din anul 1994, director al Ansamblului a fost prestigiosul interpret Liviu Vasilică. Printr-o muncă asiduă, el a reuşit să imprime acestuia o notă de acurateţe şi autenticitate rar întâlnite la alte ansambluri din ţară.

Burrnasul teleorman 02Orchestra este constituită din muzicanţi de înaltă valoare, care au cunoscut consacrarea datorită virtuozităţii şi stilului lor autentic de interpretare. Specifică este alternanţa orchestrală, între taraful tradiţional (ţambal, vioară, cobză, fluier, nai) şi formaţia completă, ce adaugă acestuia clarinetul, acordeonul şi trompeta.

Grupul vocal bărbătesc “Burnasul” demonstrează, de peste cincisprezece ani, că orice apariţie scenică înseamnă o adevărată lecţie de folclor autentic.

Formaţia de dansuri populare prezintă suite ce cuprind piese coregrafice din toate zonele ţării, de o mare valoare artistică şi documentară. De-a lungul timpului, formaţia a fost pregătită de coregrafi de seamă ai folclorului românesc: Tita Sever, Viorel Vatamaniuc, Emilian Dumitru sau Marin Barbu.

Articolul precedentUn român, un moldovean şi-un francez, contrabandişti la Sculeni!
Articolul următorViorel Stan, general deplin la Inspectoratul Școlar Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.