Vinu` și politica, cejeul și primarii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mare adunare mare la Chiatra. Înainte de venirea omătului prezidenții de cejeuri din patrie s-au adunat la dom` Culiță (să trăiți!), ca să pune țara la cale, să ofere egzempluri, să se fălească dacă au cu ce sau să dea cu cușma de podele de viața asta amară din instituțiile statului. Și cum oamenii veniți în ospeție nu se cădea să steie pe sec, s-o tras niște conducte cu licori una și una, ca să se mai veselească spiritul și să curgă dialogurile ca-ntre cumătri. Da ți-ai găsit!? Că o seamă de oaspeți, fără aplecare spre cele creștine cu peturile de două litre, s-o apucat de sfădit pe nu știu ce proiecturi și moșmande, mai-mai să se scoată argumente contondente ca să se impună oarece puncte de vedere. Acuma, noi nu credem că s-o luat la pălmi, că e oameni subțiri, dar de la un număr de păhare în sus, nu te joci, că neuronii devin sfioși și mâinile umblă bezmetice. Cert este că dimineața s-o băut multă apă și nu erau semne vizibile de discuție aprinsă pe vreun participant la dezbaterea cu vinoase. Slavă Domnului, că numai de război între județe nu s-o auzit.

Și dacă tot o venit oameni mari din pesedeul național să se fălească cu realizări care mai din care, organizația condusă de junele șăf o trântit o sădință în scurt, unde i-o adus pe mai mulți primași din pesedeu aflați în vizită și s-o apucat față de ei, să-l critice vârtos pe dom` Culiță. Că nu ascultă de ordinele lui, că e chitros la dat bani, că s-o băgat unde trebuia să iasă câte un bănuț de trăit și dă-i și combate. Acuma, nu vrem să fim in pielea junelui, că după ce și-o vărsat amaru` în adunare, s-o trezit că o seamă de creștini l-o îndemnat să-l lase în pace pe prezidentu` cejeului de la noi și să se apuce să facă treabă. De unde am dedus noi, că metoda de conducere cu telecomanda a junelui șăf de la pesedeu n-o convenit la o seamă de colegi den partidoi. Acuma așteptăm să videm dacă se supără dom` Culiță pe fapta asta, și dacă descuie cufăru` cu șuturi rusești.

Ne-am strâns tuspatru și ne-am ferchezuit, să-l felicităm incorpore pe dom` prezident de la cejeu de la noi cu ocaziunea zilei numelui. Și am decis să-i urăm lui dom` Culiță să aibe grijă să fie sănătos, să adune putere să ducă la capăt ce și-o pus pe listă, și nu în ultimul rând, să se bucure de tot ce-i bun în vremile astea. Totodată îl felicităm sincer pentru că se gândește și la cei sărmani și din ce are le mai dă și lor, ca un bun creștin ce se află. Și dacă o zis că o fost un an bun și Cel de sus o dat cât trebe, așteptăm să analizăm o mostră din rachiul ăla ținut în peturi dă dud, că nu credem că e mai bimbaș decât al nostru de smochini păroase, cu origini controlate la organe și culese la maturitate deplină de cine trebe. Așadar un La mulți ani pe trei voci, că s-o trezit și ăsta den mijloc, și să ne trăiți cu sănătate dom` președinte!

Articolul precedentAșteptarea motivată de la UPU
Articolul următorProfesorii nu vor grevă de sărbători