Vineri 13: Presa a blocat liftul la vizita ministrului Sănătății, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• victimă de serviciu a fost dr. Dan Morenciu, care a fost cuprins de un atac de panică cât a stat în liftul înțepenit

Vizita ministrului Eugen Nicolăescu a demonstrat, încă o dată dacă mai era nevoie, că, dincolo de paza democrației, presa are greutate. Greutate chiar depășită, mai ales atunci când se asociază cu autorități județene, fie și pentru a urca patru etaje cu liftul, la spital.

Ca să ajungă la noua Maternitate în scop de inaugurare festivă, alaiul de oficialități și ziariști a apelat nu la scări, că-s multe, ci la lifturi, că-s noi. Într-unul, mai mititel, au urcat ministrul Eugen Nicolăescu, președintele Culiță Tărâță și prefectul George Lazăr, iar călătoria lor a fost una lină, lipsită de peripeții. Într-altul au urcat oameni cu greutate – directorul DSP Dan Morenciu, vicele Dan Manoliu de la CJ, senatorul Liviu Bumbu și presă buluc, cu toată aparatura din dotare, mult peste cele 7 persoane regulamentare și greutatea maximă admisă pentru instalație. Fapt pentru care aceasta a cedat fizic și liftul s-a blocat. Odată cu el s-a blocat și dr. Dan Morenciu, care are o problemă cunoscută cu spațiile închise și mici, și care a fost brusc cuprins de un atac de panică. Noroc că n-a durat foarte mult criza liftului, că s-ar fi prelungit nefericit și criza doctorului Morenciu. După incident, stânjenit, dar mai mult ușurat că a scăpat cu bine, Dan Morenciu a recunoscut că a trăit câteva clipe de frică.

Desigur, pățania a fost comentată în fel și chip de participanți, iar vestea s-a dus rapid, imediat apărând și anecdotele. În timp ce unii îl compătimeau pe șeful DSP Neamț și băteau cruci cu ”Ferească Dumnezeu!”, alții, mai mucaliți, au început să-i facă directorului Ioan Lazăr listă de priorități investiționale, respectiv să doteze fiecare lift cu oxigen pentru momentele viitoare când DSP va veni în control la spitalul județean, cu Dan Morenciu în exercițiul funcțiunii. (M. TEODOROF)

Articolul precedentGrințieș, Roșia Montană de Neamț?
Articolul următorMinistrul Sănătății a „operat” în Piatra Neamț