De vineri până duminică, jucătorii de bridge din România sunt aşteptaţi, la Piatra Neamţ, la a XXXIII-a ediţie a turneului dotat cu Trofeul Ceahlăul. Apreciat drept unul dintre concursurile tradiţionale, cândva de referinţă prin prisma valorii jucătorilor, turneul din acest an pare a suferi mai rău ca oricând de lipsa resurselor financiare. Fără sponsorii importanţi din trecut şi cu o susţinere încă neprecizată în clar din partea autorităţilor administrative, e foarte greu să asiguri premii atractive numai din taxele de concurs. Fără premii consistente, jucătorii puternici preferă să rămână acasă.

În cazul turneului nostru însă, inclusiv la ediţia din 2013, au fost înregistrate câteva nume de referinţă care participă constant din dragoste pentru Piatra Neamţ. Turneul, găzduit ca în ultimii ani de Grand Hotel Ceahlău, se va limita la open-ul de perechi (vineri şi sîmbătă) şi concursul de echipe în sistem danez (sâmbătă şi duminică).

Dan Popa, cunoscut promotor al jocului de bridge şi reprezentant principal al organizatorului Romanian Bridge Promotion, este mulţumit că întâlnirea de la Piatra Neamţ încă rezistă în calendarul competiţional. (Z.C.H.)

Articolul precedentȘtefan și Leoreanu, la mitingul Partidului Mişcarea Populară
Articolul următorDrepturile consumatorilor în România