Ștefan și Leoreanu, la mitingul Partidului Mişcarea Populară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Gheorghe Ştefan: „Este o zi frumoasă şi nu e niciun nor pe cer, ceea ce este un semn de la Dumnezeu că Mişcarea Populară va învinge”
* Elena Udrea: „Vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit astăzi să apărăm interesele românilor”

Precipitarea din politica românească are aspecte comice și în județul Neamț. Gheorghe Ștefan, care a fost extrem de discret politic până acum câteva săptămâni, a ajuns brusc și extrem de vizibil pe scenă la mitingul Mișcării Populare – partid sau fundație, sau amândouă de-a valma -, chiar dacă este încă membru simplu în PDL. La fel și Laurențiu Leoreanu, elementele de legătură fiind Elena Udrea și plăcerea naturală de a purta blugi.

Undeva în planul doi, pe aceeași scenă, deputata Mihaela Stoica s-a dovedit la fel de îngrijorată de prețul la pompă ca și ceilalți manifestanți. Probabil pentru a profita de prețul încă mic la pompă, mitingul s-a făcut cu oameni aduși din județele care pot sprijini logistic acțiunea. Din Neamț noi am văzut doar trei autocare Transmoldavia. Probabil au fost și alte mașini, mari, mici. Cert este că din autocare au coborât doar oameni negri de supărare pe guvernul Ponta, nu prea convinși că știu de ce merg la București, dar bucuroși că fac o excursie cu diverse avantaje turistico-materiale.

Ștefan și Leoreanu, la mitingul Partidului Mişcarea Populară, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cât despre firma de transport, implicată în scandalul licențelor pe trasee din județul Neamț pe care le execută și acum la limita legii, ca să nu spunem că încălcând legea, a fost un prilej de a dovedi că mai poate face trasporturi ocazionale atunci când este nevoie de ea, indiferent de manifestare, indiferent de distanță, indiferent de persoane.

„Cele bune să se-adune şi cele rele să se spele”

Primarii Gheorghe Ștefan și Laurențiu Leoreanu, proaspăt demisionari din funcțiile de conducere la PDL Neamț, respectiv Roman, au făcut un pas uriaș către Partidul Mișcarea Populară. Dacă până de curând cei doi doar au simpatizat cu Fundația, sâmbătă, odată cu organizarea mitingului de protest împotriva introducerii accizei pe combustibili de la 1 aprilie, aceștia au urcat pe scena din Piața George Enescu din București pentru a sprijini direct mișcarea și pe reprezentanții acesteia. Alături de liderii PMP și de deputatul Elena Udrea, la București au fost prezenți și președintele PMP Roman, Gabriel Antoniu, cu alți 60 de romașcani, precum și președintele PMP Neamț – deputatul Mihaela Stoica, și ea pe scenă, alături de Leoreanu și Ștefan.

La miting a luat cuvântul şi primarul din Piatra Neamţ, care a spus că „este o zi frumoasă şi nu e niciun nor pe cer, ceea ce este un semn de la Dumnezeu că Mişcarea Populară va învinge”. În stilul personal, edilul nemțean le-a urat celor prezenți ca „Cele bune să se-adune şi cele rele să se spele”, arătând că „cele bune” sunt ideile Mişcării Populare, iar „cele rele” deciziile guvernanţilor.

În total, peste 5.000 de oameni au participat la miting, conduși de lideri ca Marian Preda, Cristian Preda, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu, Gheorghe Ştefan, Florin Popescu, Adrian Papahagi, toți purtând la eveniment cămăşi albe şi blugi. Primarul Clujului – Emil Boc – a fost și el prezent, dar printr-un mesaj video, fiind prezentat drept membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

“Partidul Mişcarea Populară are o creştere spectaculoasă, dovadă fiind cele peste 300.000 de semnături strânse împotriva accizei Ponta. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi venit astăzi să apărăm interesele românilor, iar pe cei care nu aţi reuşit să ajungeţi, vă aşteptăm data viitoare. Vom fi tot mai mulți, tot mai puternici!”, a spus deputatul Elena Udrea.

Campaniei “Ponta te arde cu pompa” de strângere de semnături s-a alăturat, vineri, și președintele Traian Băsescu. Chiar dacă a semnat petiţia PMP împotriva taxei suplimentare la carburant, acesta nu a participat și la miting, dar, conform presei naționale, seara s-a întâlnit cu membrii PMP la un restaurant din capitală.

Valentin BĂLĂNESCU
Claudia MATEI

Articolul precedentPSD, PDL … mda!
Articolul următorVine raţia anuală de bridge

3 COMENTARII

  1. Aceasta este valoarea noii fundaturi sau partid, asa cum le place unora sa ii spuna! Au adunat de prin boscheti fel de fel de personaje, unele mult mai „bronzate” tinand cont de anotimpul in care ne aflam, si hai in capitala sa ce?! Ati uitat cand erati la guvernare si faceati tereniri de fotbal in panta, piscine care nu s-au mai deschis niciodata, parcuri prin zone unde nu era tipenie de copil si multe telegondole umflate la preturi cu compresorul (nu cu pompa)!!! Ati uitat ca ati jefuit tara si va-ti pricopsit de explodati de atata bine?!!! Acum, in vremuri tulburi, a iesit basescu cu acest rebut de partid-fundatie, va trimis DNA-ul prin primarii, si dintr-o data va miscati populr!!! Veti vedea ce voturi veti lua…acusi-acusica!!

  2. Nu-i așa că DNA-ul lucrează tare? D.p.v. politic bineînțeles că do nu profesional. Mai deunăzi Pinalti nu voia să voteze cu utecistul Boc fiind îndrăgostit lulea de vameșul Blaga. Și brusc a fost chemat la DNA. Surpriză, imediat votat cu utecilă. Acum nu prea era hotărât cu partidul Mișcarea Poponară, întrucât avea niște înțelegeri mai vechi cu deputatul că când, dar a venit din nou DNA-ul, cel independent și lăudat de coana Europa pentru echidistanță și independență. Toată lumea din urbe striga, vai i s-a înfundat lui Pinalti, gata, va da socoteală în fața legii, dar surpriză. (…). Că așa este în tenis. Și să mai zică cineva că nu avem justiție independentă. Că proști ne mai cred unii de pe la Bruxelles.

  3. Daca nu i-am cunoaste pe acesti indivizi care au fost ba portocalii, ba verzi (unii au mai dat cu verde si pe trotuare si pe axul strazilor!), ba albastri (le urez sa ajunga si vineti!), care ne cred atit de prosti incit sa nu cunoastem proverbul cu lupul care-si schimba parul, am zice ca miscarea lor e animata de o…mare iubire de popor! De fapt, denumirea corecta a acestei ultime zvircoliri basiste e „miscarea anti-populara”.

Comments are closed.