0:00

„Vine iarna, vaccinați-vă antigripal!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dr. Valentin Goga, șeful secției Boli Infecțioase  din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, recomandă vaccinarea antigripală, după ce, așa cum spune acesta, timp de 3 ani la rând, complicațiile care au apărut în sezonul rece din cauza gripei au crescut alarmant.

„Vine iarna, vaccinați-vă antigripal! Mă refer la persoane cu risc, adică cei care sunt cu afecțiuni cronice, cardiace, pulmonare, vârstnici și cei tineri pentru că până la urmă au nevoie să fie prezenți la locul de muncă și să nu-și creeze probleme. Începând cu a doua parte a lunii octombrie, vaccinarea antigripală o recomand cu căldură. Fiola de vaccin antigripal se poate găsi la medicul de familie sau de la nivelul Sanepidului, acea fiolă aprobată de OMS, pe perioada 2014-2015, și care se distribuie gratuit. La nivelul farmaciilor, nu costă mai mult de 30 de lei. Punând în balanță ce înseamnă o gripă și ținând cont prin ce am trecut în pandemia de gripă, cazurile complicate și chiar decesele care au apărut în urma îmbolnăvirilor, 30 de lei nu este o sumă imposibilă”, a declarat dr. Valentin Goga.

Întrebat ce părere are despre faptul că în rândul populației există și multe păreri care se opun vehement vaccinurilor de orice fel, acesta a răspuns că, de când activează ca medic la Spitalul Județean, nu a întâlnit niciun pacient care să fi avut probleme de natură post vaccinală.

„Văd că apar pe net fel și fel de păreri, a unor oameni care sunt total neavizați, iar alții, îmi pare rău s-o spun, se mai numesc și medici. Nu știu cu ce responsabilitate vorbesc despre efectele secundare ale unor astfel de vaccinuri. Până în prezent, nu am avut și nu cunosc, cel puțin în județul nostru pe cineva care să fi avut probleme de natură medicală post vaccinare. Despre efectele adverse, spre exemplu, poți să iei o aspirină pentru durere de cap, dar te poate durea stomacul, scrie pe prospect că pot apărea epigastralgii, pot să apară sângerări, poate… Fiecare lucru are părți bune, dar poate avea și părți neplăcute. Și friptura e bună, dar are și efecte secundare, care nu se văd imediat, dar pot să apară în timp”, a mai adăugat dr. Valentin Goga. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNemțenii asigurați, purtători de carduri „indisponibile”
Articolul următorPompierii fac controale în şcoli