0:00

Actualizare ora 14.00: aproximativ 214 consumatori sunt încă fără curent electric în localitățile Poiana, Poiana Crăcăoani și Negrești. Echipajele Delgaz Grid lucrează pentru remedierea avariilor.

Știre inițială: Vântul puternic ce a măturat județul Neamț din după amiaza de 20 februarie, dar mai ales pe timpul nopții de 20 spre 21 februarie, când izolat s-au atins viteze de peste 85 km/h, a făcut o grămadă de probleme. Au fost afectate 36 de localități între care Agapia, Almaș, Bălțăteăti, Brusturi, Crăcăoani, Cracăul Negru, Cuejdiu, Filioara, Gărcina, Ghindaoani, Grumăzești, Izvoare, dar și altele. Conform ISU Neamț, aseară, la ora 22:00 un număr de 9.872 de consumatori din 27 de localități nu erau alimentați cu energie electrică, iar în zorii zilei de 21 februarie, la ora 06:00 aproape 3.000 de consumatori erau în aceeași situație.

Știre actualizată. Vijelia a făcut prăpăd în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Militarii din cadrul ISU Neamț au intervenit la peste 10 misiuni pentru îndepărtarea copacilor de pe carosabil, în localitățile Pluton sau Gârcina, pentru degajarea unor bucăți de acoperiș luate de vânt și purtate pe mașinile parcate în mai multe locuri din Piatra Neamț, ori pentru îndepărtarea unor panouri căzute tot pe mașini parcate.

5 locuințe, din care 4 în Piatra Neamț și una la Dumbrava Roșie, au fost avariate de rafalele puternice de vânt, iar pe DJ 155H, DJ 155L și DJ 156A circulația era restricționată din cauza arborilor sau a stâlpilor doborăți de vijelie.

Știre actualizată. Vijelia a făcut prăpăd în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Până pe 22 februarie, la ora 02:00, jumătatea de vest a județului Neamț este sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic în zona de munte, la altitudini de peste 1.700 de metri. Sunt anunțate rafale de vânt de 55-65 km/h, dar pot ajunge și la peste 100-130 de km/h în zona înaltă de munte.

Știre actualizată. Vijelia a făcut prăpăd în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

(G.S)

Articolul precedentȘtire actualizată. Copil în stare critică după ce a fost atacat de trei câini
Articolul următorNemțeni încarcerați pentru hoții în străinătate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.