0:00

Nemțeni încarcerați pentru hoții în străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ultima perioadă penitenciarele, și așa aglomerate, „culeg roadele” activității infracționale a cetățenilor specializați pe furturi în Europa. Doi nemțeni urmăriți internațional tocmai au fost depistați de polițiști. În primul caz avem de-a face cu o cunoștință mai veche a organelor de cercetare penală.

Este vorba de o pietreană ce a reușit să evadeze de sub escorta polițiștilor pentru scurt timp (amănunte aici și aici). Acum, un anunț al Poliției Neamț spune sec faptul că pe numele pietrencei de 32 de ani autoritățile autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru mai multe infracțiuni de furt.

Aceasta a fost prezentată de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind încarcerată în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău“, a anunțat Poliția Neamț. Azi va ajunge în fața judecătorului de drepturi și libertăți pentru confirmarea mandatului.

Nici cazul unui romașcan de 44 de ani nu iese din tipar. Mai aproape de casă, în Slovenia, ar fi comis mai multe infracțiuni de furt, motiv pentru care pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. El a fost reținut și urmează a ajunge în fața magistraților de la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului.

(G.S.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Vijelia a făcut prăpăd în Neamț
Articolul următorCinci ani de închisoare pentru o lovitură cu lopata
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.