mos nicolae spital 01Copiii internați în Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț au fost vizitați luni, 7 decembrie, de Moș Nicolae, adus de un grup de elevi ai Postlicealei Sanitare de Stat din Piatra-Neamț și profesorii lor îndrumători.

Cu dorința de a transmite un mesaj de solidaritate pentru copiii și aparținătorii acestora aflați pe paturile de spital, viitorii asistenți medicali și profesorii lor au cântat colinde, au recitat poezii și au împărțit daruri pe holurile unității medicale din Piatra-Neamț.

mos nicolae spital 02Ne-am gândit ca, împreună cu elevii școlii noastre, să facem o mică bucurie copiilor internați în spital și, atunci, l-am căutat și l-am găsit pe Moș Nicolae. Împreună cu el am pregătit pachețele cu fructe, cărți și creioane de colorat, dar cel mai important am venit să dăruim celor din spital zâmbete, încurajări și dragoste. Prin această inițiativă încercăm să fim alături de copiii și aparținătorii acestora într-un moment de suferință, astfel încât să le facem durerea mai ușoară”, a precizat prof. dr. Nicoleta Lamatic, de la Școala Postliceală Sanitară de Stat din Piatra-Neamț.

Colindătorii au primit în schimb, pentru spiritul de într-ajutorare, mulțumiri sincere din partea micuților care din cauza unor nefericite împrejurări nu l-au putut aștepta acasă pe Moș Nicolae. Coordonatorii acestei inițiative au fost prof. dr. Nicoleta Lamatic, prof. dr. Iulian Burculeț și prof. dr. Corina Burculeț. (M. TEODOROF)