carpatcement 02Grupul internațional HeidelbergCement a finalizat, la 1 decembrie, procesul de fuziune a celor mai importante 3 societăți deținute în România. Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A. au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.

Acest proces de fuziune are în vedere poziționarea noastră strategică în raport cu mediul economic, pentru a face cât mai bine față provocărilor perioadei pe care o traversăm, în vederea utilizării resursele noastre la potențialul lor maxim, a administrării mai eficiente a costurilor și armonizării structurii organizaționale cu cea a Grupului. De asemenea, prin această nouă formulă organizatorică, Grupul își reafirmă viziunea și misiunea sa pe termen lung: aceea de a construi în continuare pe baze solide în România”, a declarat Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement România S.A.

Grupul internațional este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România, având trei fabrici de ciment la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 19 stații de betoane, 7 cariere și 6 balastiere de agregate. De asemenea, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro. Pe piața de agregate este lider mondial și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul desfășoară activități în 2.300 de locații din peste 40 de țări, având aproximativ 45.000 de angajați. (M. TEODOROF)