VIDEO. Polițiștii ieșeni luptă cu incendiatorul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii Secţiei nr. 2 Iaşi s-au văzut nevoiţi să facă munca pompierilor, în încercarea de a împiedica extinderea unui incendiu izbucnit la tomberoanele dintr-un cartier al Iaşului. Flăcările ameninţau să ajungă la autoturismele din parcare şi la o clădire de locuinţe.

În noaptea de miercuri spre joi, 5-6 ianuarie, în jurul miezului nopții, fără să stea prea mult pe gânduri, poliţiştii s-au echipat cu stingătoare şi s-au apucat să limiteze focul, până la sosirea pompierilor.

După ce pompierii au terminat de stins focul, poliţiştii şi-au continuat ancheta şi au aflat că un bărbat de 52 de ani, din Iaşi, a fost cel care a pus focul. L-au găsit şi l-au adus la audieri, după care, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Iaşi.

Incendiatorul s-a ales cu dosar penal şi magistraţii ieşeni au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Noul Cod Penal prevede pentru cel care comite delictul de incendiu  închisoare corecţională, de la 2 la 6 ani, amendă, de la 5.000 la 10.000 lei şi interdicţie corecţională, de la unu la 3 ani.

Angela Croitoru

Sursă video: IPJ Iași

Articolul precedentGeorge Lazăr, prefect Neamț: „Peste 30 de milioane de lei acordate primăriilor nemțene de Guvernul Ciucă”
Articolul următorUșor de aplicat la 200.000 euro nerambursabili pentru școlile din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.