0:00

Puntea către ştrandul din Piatra-Neamţ, închisă de la sfârşitul lunii iulie anul trecut, nu va fi redată circulaţiei pietonale la începutul sezonului,  lucrările având termen de finalizare de 7 luni. Execuţia lucrărilor de consolidare ar putea fi finalizată cel mai devreme la sfârşitul lunii august anul acesta, potrivit primarului Andrei Carabelea.

Contractul a fost semnat pe 17 februarie, cu o firmă din Baia Mare, Entum SRL, leader al asocierii câștigătoare celei de-a cincea licitații organizate de Primăria Piatra-Neamţ, din care face parte şi firma Azimut Com din judeţul Mureş. Valoarea contractului, potrivit site-ului primăriei, este de 2,2 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă finanțată din bugetul local.

Invitat în emisiunea „Cafeaua de dimineaţă”, primarul Andrei Carabelea a vorbit despre greutăţile întâmpinate de constructor în încercarea de a găsi la furnizori cablurile portante necesare.

 

Lucrările de reabilitare și consolidare vizează remedierea mai multor defecte ale pasarelei, începând cu suprafețele de beton de la fundații și stâlpi, vor fi înlocuite cablurile portante (inclusiv barele metalice de susţinere) şi cablurile secundare. Podina din lemn va fi înlocuită cu una din tablă striată zincată și pasarela va fi protejată împotriva coroziunii. La ambele intrări pe punte vor fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Pasarela are o lungime de 119 metri şi o lăţime de 2 metri.

Patru licitaţii eşuate au avut loc din primăvara anului trecut, când a fost aprobată hotărârea de consiliu local. Trei dintre acestea nu au fost validate, pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. La una singură, o firmă de construcții din oraş a venit cu o ofertă, însă, pentru că nu a avut nicio experienţă similară, a fost eliminată (detalii aici).

Angela Croitoru

 

Articolul precedentOferta educațională a Universității Vasile Alecsandri Bacău
Articolul următorZiua şi amenda la Piatra-Neamţ pentru nerespectarea curăţeniei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.