Primarul Andrei Carabelea anunţă, pe contul său de socializare, că, în sfârşit, există interes pentru lucrările de reparaţii şi consolidare de la Puntea Ştrand, după 4 licitaţii ratate. De asemenea, pentru construirea podului de la Căprioara, paralel cu cel existent, s-au făcut primii paşi.

Interes pentru puntea Ştrand şi noul pod de la Căprioara, ZCH NEWS - sursa ta de informații
POD CĂPRIOARA FOTO: FACEBOOK

„Azi e o zi bună pentru podurile peste Bistrița! În urma procedurii de licitație, avem depuse două oferte pentru puntea de la Ștrand, iar pentru podul care va fi construit lângă cel de la Căprioara avem 4 oferte. Două proiecte foarte așteptate sunt cu un pas mai aproape de realizare”, spune Andrei Carabelea în postarea sa.

Interes pentru puntea Ştrand şi noul pod de la Căprioara, ZCH NEWS - sursa ta de informații
PUNTE ŞTRAND FOTO: M. CONSTANTINESCU

Detalii despre încercările de a găsi un constructor interesat şi cu experienţă în domeniu, dar şi despre cum a ajuns puntea să fie închisă găsiţi AICI şi AICI. Podul vechi de la Căprioara va fi folosit doar pentru biciclişti şi pietoni, în paralel cu acesta urmând să fie construit unul nou. Pentru noul pod rutier au fost alocate 26,3 milioane de lei, potrivit informaţiilor furnizate de Gabi Muraru, şeful Serviciului Comunicare. Deocamdată a fost scos la licitaţie Studiul de Fezabilitate, urmează să fie licitate lucrările de construire. Câştigătorii licitaţiilor încă nu sunt cunoscuţi pentru că mai urmează o perioadă de clarificări şi schimb de documente cu primăria până la desemnarea lor. (Angela CROITORU)

Articolul precedentPietrean în stare gravă, după un accident casnic
Articolul următor“Răzbunarea“ copiilor exploatați de tată la ferma de măgari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.