Patru licitaţii eşuate au avut loc din primăvară (când a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local) până acum, pentru consolidarea pasarelei pietonale, ce face legătura cu ştrandul din Piatra-Neamţ. Trei dintre acestea nu au fost validate, pentru că nu s-a prezentat nicio firmă. La una singură, o firmă de construcţii din oraş a venit cu o ofertă, însă, pentru că nu a avut nicio experienţă similară, a fost eliminată, potrivit informaţiilor furnizate de Gabi Muraru, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Între timp, s-au scumpit utilităţile, materialele de construcţii, manopera, iar acum proiectantul lucrează la refacerea calcului în acest sens.  Noul proiect urmează să fie trecut, din nou, prin şedinţă de Consiliu Local.

Primăria Piatra Neamţ reia procedura de achiziţie pentru puntea de la ştrand, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste puţin probabil ca, până la începutul sezonului estival de anul viitor, puntea, închisă de la sfârşitul lunii iulie, să fie redată circulaţiei pietonale, atâta timp cât lucrările au termen de execuţie de 6 luni. Şi, cel puţin până acum, firmele de construcţii cu experienţă în domeniu nu s-au arătat interesate.

Lucrările ce se vor executa vizează, în primul rând, înlocuirea tuturor elementelor metalice, majoritatea ruginite, refacerea elementelor principale de rezistenţă şi reparaţii la suprafeţele de beton, întreaga podină (scândurile de lemn) urmând să fie înlocuită. Practic, e ca şi cum întreaga pasarelă va fi reconstruită. (Angela Croitoru)

Articolul precedentUn an cu bilanț horror: 100 de accidente grave cu 44 de morți
Articolul următorPopulația planetei a trecut de 8 miliarde de oameni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nu-mi vine să cred ! Suntem sfidați !
    Când îți pasă de oameni nu suspenzi și paralizezi tot; ai soluții alternative sau lași lucrurile cum sunt.
    La vară o să trec înot ca să merg la ștrand pe lângă punte.
    Când și cine trece în cadență pe punte ?

Comments are closed.