Un an cu bilanț horror: 100 de accidente grave cu 44 de morți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumărul mare de acțiuni pe care le desfășoară Poliția pe șoselele din Neamț în ultima perioadă, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de evenimente nedorite, are o explicație: „În primele 10 luni ale anului în curs la nivelul județului Neamț au fost înregistrate 100 de evenimente rutiere grave. Dintre acestea, 11 accidente mortale au fost înregistrate doar în cursul lunii octombrie. Din nefericire, în urma acestor evenimente, 70 de persoane au fost rănite grav, iar 44 de persoane au decedat“, a declarant Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Poliției Neamț.

Față de aceeași perioadă a anului trecut au fost mai puține evenimente grave și ceva mai puțini răniți, însă numărul decedaților a fost mai mare cu 10. Luna octombrie iese în evidență din acest punct de vedere, când au fost înregistrate cele 11 accidente mortale.

Inspectoratul Județean de Poliție Neamț face un apel care îndeamnă la o conduită responsabilă și la respectarea regulilor rutiere. Pentru că exemple negative există zilnic, ultimul înregistrat 13 noiembrie 2022, în jurul orei 19:00, în localitatea Baratca, unde un tânăr de 30 de ani conducea cu viteza de 91 km/h. După verificări s-a constatat că șoferul avea suspendat dreptul de a conduce.

(G. S)

Articolul precedentDeces subit la Schitul Stănile
Articolul următorPrimăria Piatra Neamţ reia procedura de achiziţie pentru puntea de la ştrand
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.