0:00

Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 15 noiembrie „Ziua celor 8 miliarde”, marcând momentul în care populația planetei a trecut de acest prag.

Secretarul General al ONU, Antonio Gutierez a declarat într-un comunicat postat pe site-ul instituției: „Aceasta este o ocazie să sărbătorim diversitatea noastră, să recunoaștem lucrurile pe care le avem în comun și să ne minunăm de îmbunătățirile din domeniul sănătății care au dus la creșterea speranței de viață și au redus substanțial mortalitatea în rândul în rândul copiilor și a femeilor care însărcinate. În același timp, acesta este un moment în care să ne aducem aminte de responsabilitatea pe care o avem pentru protejarea acestei planete”.

Site-ul Worldometers.info unde sunt făcute măsurători de populație în timp real a trecut de pragul de miliarde astăzi, 15 noiembrie, la ora 10.00.

Populația planetei a trecut de 8 miliarde de oameni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Acestea nu sunt însă decât date estimate deoarece, în unele țări, datele de recensământ sunt vechi de mai mulți ani și evenimentele deosebite din ultima perioadă (pandemia de COVID-19 și conflictele armate care au loc în lume) fac foarte dificilă stabilirea exactă a populației la nivel de stat.

Populația planetei a atins 7 miliarde acum 12 ani, conform informațiilor nationalgeographic.com. Site-ul ONU menționează, de asemenea, că populația planetei s-a dublat din 1974 și până acum.

Z.C.

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamţ reia procedura de achiziţie pentru puntea de la ştrand
Articolul următorVine iarna. Se răcește dramatic și sunt anunțate ninsori
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.