Poliţia Locală Piatra-Neamţ a aplicat una-două amenzi pe zi, în primele trei luni ale acestui an, pentru încălcarea normelor de întreţinere a curăţeniei. Potrivit informaţiilor furnizate de Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, în perioada 1 ianuarie-31 martie, pe acest segment de activitate, poliţiştii locali au acordat 113 sancţiuni contravenţionale, din care 104 sunt amenzi şi 10 avertismente. La bugetul local au ajuns 43.200 de lei, în total, din aceste amenzi, ceea ce înseamnă o valoare medie de fiecare amendă la peste 415 lei. În aprilie, au fost alte 33 de sancţiuni contravenţionale, ce au totalizat alţi 13.200 lei.

Ziua şi amenda la Piatra-Neamţ pentru nerespectarea curăţeniei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn marea majoritate a cazurilor, când vorbim despre aruncarea deşeurilor menajere sau a resturilor provenind din construcţii sau amenajări în alte locuri decât cele cu această destinaţie, poliţiştii locali îi surprind „în flagrant” pe camerele de supraveghere de la locurile de depozitare.

Ziua şi amenda la Piatra-Neamţ pentru nerespectarea curăţeniei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cazul materialelor şi a resturilor provenind din construcţii şi amenajări cea mai simplă variantă, pentru că legea îţi interzice să le depozitezi la ghenă sau în containerele pentru deşeuri menajere, este să te asiguri că firma de construcţii care realizează lucrările asigură şi servicii de transport al molozului rezultat. Altfel, va trebui să plăteşti o firmă de salubrizare ca să ţi-l ridice. Angela Croitoru

Articolul precedentVideo. Piatra-Neamţ: Promisiune, puntea de la ştrand ar putea fi finalizată până în toamnă
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Răuceşti contra Ion Creangă şi Trifeşti vs. Horia, în semifinale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.