pietricica turism

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și ofițeri de poliție judiciară de la BCCO Pitești, București, Craiova și Suceava au efectuat astăzi, 18 iulie, 32 percheziții domiciliare, în județele Argeș și Suceava, precum și în municipiul București, la locuințele a 21 de suspecți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie 2018 – iulie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat în mod coordonat, în scopul achiziționării unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal în zona Pieței Ceair din municipiul Pitești. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești urmează să fie aduse, în vederea audierii, 21 de  persoane”, informează DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor și cu suport de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează DIICOT. (ZCH News)