Echipele de juniori U17 şi U19 ale CSM Ceahlăul Piatra Neamţ nu vor putea participa în acest sezon la Liga Elitelor, deşi ambele au avut evoluţii apreciate în campionatul anterior – locul 6 la U17 şi locul 7 la U19, din 10 participante. Ar mai fi de amintit că gruparea pietreană s-a numărat printre puţinele – Viitorul Constanţa, FCSB şi Dinamo Bucureşti – care a obţinut calificarea la ambele categorii de vârstă.

Jucătorii din Piatra Neamţ (în galben) la meciul din deplasare cu Viitorul Constanţa FOTO: Viitorul Constanţa Facebook

Decizia, care este cel puţin… ciudată, dacă luăm în calcul criteriul performanţei sportive, aparţine Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi a fost adoptată marţi, 16 iulie. Potrivit regulamentelor publicate de FRF pentru Liga Elitelor U17 şi U19, “pot participa pe bază de înscriere nominală doar cluburile sportive afiliate la FRF, care îndeplinesc condițiile de înscriere conform art. 38 din ROAF și care au obținut un punctaj ce le clasează în primele 24 de cluburi/echipe, urmare a procedurii de Clasificare al Academiilor 2019”.

CSM CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ U19 FOTO: G. CRĂCANĂ

“Nu ştiu dacă mai are rost să comentăm. Este dezamăgitor pentru clubul nostru. Ani de zile s-a muncit cu aceste două grupe, pentru a juca împotriva celor mai buni adversari. Din păcate acest tip de ierarhizare este nefericit pentru noi, deoarece nu am îndeplinit doar unele condiţii logistice. Probabil că ar trebui să primeze criteriile sportive, aşa cum s-a procedat în anii anteriori. Era bine să fie o etapă preliminară, pentru toate cluburile, astfel încât să obţină calificarea echipele cele mai valoroase. Noi ne vom reorganiza şi vom merge în campionatul naţional”, a declarat Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al echipei de seniori a CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Topul Academiilor a fost făcut public în martie 2019, iar CSM Ceahlăul Piatra Neamţ se situează abia pe locul 71:

Într-o situaţie similară cu gruparea pietreană se află şi alte cluburi care s-au calificat în sezonul trecut în Liga Elitelor: Sporting Juniorul Vaslui (locul 3 U19), LPS Focşani (locul 10 U17) sau Petrosport Ploieşti (locul 5 U19). CSM Ceahlăul Piatra Neamţ îşi va putea înscrie echipele în campionatele naţionale U17 şi U19. Aceste competiţii se vor desfăşura în perioada 10 august 2019-3 mai 2020. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVIDEO Percheziții interjudețene: DIICOT dă iama în contrabandiști
Articolul următorNoutăți de pe frontul de nord-est: Drumul expres Piatra Neamț-Bacău ar fi gata în aprilie 2022
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.