0:00

Bolnavii de diabet mai au un pic de așteptat până vor putea ajunge, din nou, la medicul curant. Cabinetul din policlinică și compartimentul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț sunt închise, singurul medic diabetolog fiind în concediu de odihnă. Consultațiile vor fi reluate începând cu 22 iulie 2019, când dr. Ana Pricope va reveni din concediu.

Rămân, în continuare, închise compartimentele de neurochirurgie și hematologie din spital. Medicul primar dr. Daniela Gavril, șefa compartimentului Hematologie, este la un curs de specializare în Franța, iar singurul medic rămas pe secție, dr. Diana Georgiana Butură, este în concediu de odihnă.

”Activitatea în compartimentul Hematologie se reia începând cu data de 29 iulie, la compartimentul Diabet medicul revine din concediul de odihnă începând cu data de 22 iulie, iar compartimentul Neurochirurgie se va relua activitatea începând din 9 august. Sunt secții cu câte un singur medic și care sunt în concediu de odihnă. Pacienții care au bilete de trimitere de la medicii de familie se programează în ambulator și vor fi consultați de medici după reluarea activității. Bolnavii care ajung în UPU sunt consultați, investigați medical și, în funcție de gravitate, sunt redirecționați spre alte spitale, iar cazurile care se pot rezolva aici sunt internate în spital”, a declarat dr. Gabriela Bercea, directorul medical al SJU Piatra Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentFOTO Asfaltare la Barajul de la Bicaz, ministrul Transporturilor vine în inspecție
Articolul următorVIDEO Percheziții interjudețene: DIICOT dă iama în contrabandiști