O acțiune cu efective mărite a polițiștilor vasluieni a avut loc în această dimineață, 30 aprilie, în orașele Bârlad și Murgeni din județul Vaslui. 15 percheziții domiciliare au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, după mai multe scandaluri violente între două familii de etnie romă, în cadrul unor dosare penale pentru lovire sau alte violente, amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniș

tii publice, furt calificat și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Conflictele au avut loc în perioada 2021-2022.

Peste 110 polițiști și 40 de jandarmi, sub supravegherea procurorilor, au efectuat perchezițiile pentru a aduce noi dovezi și a proba întreaga activitate infracțională a celor implicați.

Potrivit inspectorului Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, „Perchezițiile au loc din Municipiul Bârlad, în cartierul Podeni, acolo unde este instituită și zonă specială de siguranță publică„.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău “Alexandru cel Bun”.

Angela Croitoru

Articolul precedentPeste 200 de polițiști vor veghea la liniștea minivacanței de 1 Mai
Articolul următorUn american rănit grav într-un accident lângă Tupilați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.