0:00

VIDEO „Nu antibiotice la-ntâmplare”, o campanie a Ministerului Sănătăţii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Sănătății (MS) a lansat, luni, 21 noiembrie, campania de informare publică „Nu antibiotice la-ntâmplare”.

„Utilizate atunci când nu este nevoie de ele, antibioticele selectează germenii rezistenţi şi favorizează apariţia infecţiilor cu Clostridium difficile. Campania include spotul TV pentru folosirea prudentă a antibioticelor, postere şi cutii pseudomedicament «NU-ANTIBIOTICE LA-NTÂMPLARE», care în loc de pastile conţin mesaje de informare pentru pacienţi, medicii de familie şi medicii prescriptori din spitale”, se precizează pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

„Avem pentru medicii de familie 12.000 de cutii, avem pentru medicii prescriptori în spitale 13.000 de cutii și avem pentru pacienți 25.000 de cutii, care vor fi distribuite de către asociațiile de studenți mediciniști și studenții de la Farmacie. Vom avea 10.000 de postere în spitale”, a menţionat ministrul Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Spotul campaniei poate fi vizionat AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentOmorâtă pe zebră de o mașină în drum spre serviciu
Articolul următorRABLA suplimentată cu 23 de milioane de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.