VIDEO MÂINI CURATE ÎN SPITALE, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Sănătății (MS) a lansat, astăzi, 2 decembrie, campania „Mâini curate în spitale”, se precizează într-un comunicat de presă al MS.

Campania „are ca scop informarea și conștientizarea personalului medical, a pacienților și a publicului despre cât de importantă este dezinfecția mâinilor în prevenirea infecțiilor nosocomiale. Mesajul-cheie al proiectului  este «Dezinfectează-ți mâinile, salvezi o viață!» și vine să întărească ideea că, aplicată în spitale la momentul potrivit, igiena mâinilor poate salva viața unor pacienți. Este pentru prima dată când Ministerul Sănătății derulează o campanie de informare publică pe această temă, în contextul în care studiile arată că majoritatea infecțiilor din spitale sunt cauzate de mâinile murdare”, se menţionează în comunicat.

Campania cuprinde:  două spoturi TV, care vor fi difuzate la posturile de televiziune și online; flyere, care vor fi împărțite în spitale şi lansarea pagini web MÂINI CURATE ÎN SPITALE. Aceasta „cuprinde articole despre tehnica spălării corecte a mâinilor, dar și materiale informative despre infecțiile nosocomiale sau rezistența la antibiotice. Un alt scop al campaniei de informare este acela de a-i determina pe managerii de spitale să investească în achiziționarea de dispensere cu soluție dezinfectantă”, mai precizează MS.

Proiectul a fost realizat exclusiv cu sprijinul voluntarilor. Printre aceştia se numără actrița Oana Pellea, protagonista spotului principal:

Al doilea spot are ca protagonist un medic:

(M. CONSTANTINESCU; FOTO şi VIDEO: MS)

Articolul precedentȘef nou la Poliția Rutieră Neamț
Articolul următorArsene anunță apocalipsa: „Unii cred că sunt veșnici pe funcții în deconcentrate!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.