cj briefing sju 17martieToader Mocanu a fost instalat manager interimar și prezentat astăzi, 17 martie, medicilor din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. După scurta ceremonie, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene a organizat o conferință de presă în curtea spitalului. Între altele, Ionel Arsene a declarat că mâine va convoca o ședință extraordinară pentru aprobarea sumelor necesare pentru achiziția echipamentelor și a medicamentelor necesare pentru spital: „Am stabilit cu medicii șefi de secții și cu managerul care sunt nevoile urgente ale spitalului, pentru că suntem în situație de criză. Mâine vreau să convoc o ședință extraordinară a CJ Neamț pentru a aloca sumele necesară achiziției de medicamente, materiale și dezinfectanți pentru Spitalul de Urgență: pentru echipamentul Real Time pentru testele de coronavirus, ca să le facem aici, 4 ventilatoare și pentru Pediatrie și pentru ATI, 8 monitoare pentru funcții vitale și 8 paturi noi ATI. Suplimentăm 300.000 lei la 800.000 lei pentru medicamente, vor fi nevoie de mult mai mulți bani, și pentru dezinfectanți. Banii îi iau de la drumuri, de la Porțile de intrare în județ, prin rectificare de buget. Am discutat cu dl. colonel Leonte care conduce ISU Neamț, pentru că am văzut din presă și n-am știut că ISU n-are izolete la Neamț. Pe baza raportului de necesitate de la ISU, vom aloca bani pentru achiziția a 2 izolete și 50 de filtre, în primă fază”. Președintele CJ neamț a mai spus că va suplimenta și fondul de salarii pentru personalul medical.

spital 1cortNoul manager interimar, Toader Mocanu, a precizat cum se organizează spitalul pentru gestionarea situației: „De astăzi, am preluat în regim de interimat funcția de manager interimar. La ora 11.30 am convocat un comitet director, m-am întâlnit cu șefii de secții care iau parte activ la eradicarea covid și asigură asistența medicală. Au fost stabilite o serie de măsuri. În principal, s-au redus internările de zi cu 50%, rămân doar 3 categorii în regim de urgență: Ia acele persoane care există riscul ca în 24 de ore, pe caz de boală gravă, poate să înceteze din viață, le internăm. Prioritate au persoanelor care vin către acest cortul de triaj, apoi la UPU, se fac un set de analize, luăm legătura cu DSP. Și a III-a categorie, acele persoane grave venite la urgență, care pe timpul investigării se constată că trebuie să rămână internate în spital. Acum, spitalul are 50 de paturi de la secția Infecțioase, pregătită în caz că ar crește numărul de persoane infestate sau presupuse, alocată pentru a le putea ține la izolare, apoi transferate la Iași. Acum avem doar 2 cazuri trimise la Iași (n.n. – cele 2 cazuri de astăzi, cazurile 4 și 5 din județul Neamț). În rest, acea femeie carantinată la Bihor a mers direct la Iași”. Managerul Mocanu a mai spus că de mâine, cortul de triaj va fi dotat și funcțional, cu personal de gardă 24 din 24 ore, pentru preluarea pacienților care ajung la spital prin apel la 112 și cu mijloace proprii. Momentul instalării și declarații detaliate au fost transmise de Jurnal FM . (C.I.)

Articolul precedentPlatformă de informaţii oficiale despre coronavirus
Articolul următorRossal Târgu Neamţ: Programul de ridicare a deşeurilor reziduale şi reciclabile va fi respectat conform graficului