Un incendiu în imediata apropiere a pădurii, într-o zonă greu accesibilă din Vânători Neamț, a făcut ca pentru stingerea flăcărilor să fie folosită priceperea și îndemânarea unui alpinist din cadrul ISU Neamț. Totul s-a întâmplat joi, 14 septembrie, apelul pentru ajutor prin numărul unic de urgență 112 a fost înregistrat în dispecerat în jurul orei 14:15. Din primele date, era vorba de un incendiu de vegetație uscată într-o zonă abruptă, cunoscută sub numele de râpa lui Coroi.

Inițial au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Vânători Neamț, ulterior fiind chemat și alpinistul pentru a putea coborâ în hăul unde era focul. „Având în vedere zona greu accesibilă în care se manifesta incendiul, la locul indicat s-a deplasat și un alpinist din cadrul Detașamentului Piatra Neamț. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată și litieră pe o suprafață de aproximativ 100 mp”, conform ISU Neamț.

La finalul intervenției militarii au stabilit drept cauză focul deschis în spații deschise. Cum pe 14 seprembrie a fost sărbătoare, iar cei care au fost liberi au ieșit la un grătar la iarbă verde, este foarte probabil ca scânteile purtate de vânt de la un astfel de grătar să fi provocat incendiu din zona ce nu poate fi călcată de picior de om decât dacă știe manevre de alpinism.

(G.S.)

VIDEO: ISU Neamț

Articolul precedentCod galben de ploi în Neamț și Bacău
Articolul următorNeamț. Înșelăciune cu criptomonede
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.