diicot 04Polițiștii din judeţele Bacău și Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT Bacău, au efectuat 5 percheziții, marţi, 27 octombrie, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în săvârșirea de operațiuni financiare, în mod fraudulos, și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare în județele Bacău și Galați, în urma cărora au ridicat mai multe medii de stocare a datelor, sisteme informatice, componente electronice folosite la confecționarea echipamentelor destinate fraudării bancomatelor, 31.000 de franci elvețieni, 1.150 de euro, 360 de dolari americani, 400 de lire sterline și 3.050 de lei.

“Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, au fost conduși la sediul DIICOT Bacău, pentru cercetări, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor. Față de 3 persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, se menţionează în comunicatul IPJ Bacău.

În această cauză, polițiștii români au cooperat cu FBI. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – IGPR, Serviciului Român de Informații și Departamentului de Informații și Protecție Internă. La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAmenzi pentru proprietarii de pensiuni care n-au frică de incendiu
Articolul următorContrabandişti reţinuţi în urma percheziţiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.