tigari contrabanda 06Patru persoane au fost reținute în urma a 32 de percheziții efectuate de polițiștii din cadrul IPJ Mureș în județele Mureș, Suceava și Harghita, se precizează într-un comunicat de presă. Persoanele în cauză sunt bănuite de contrabandă cu țigări și alcool, prejudiciul total cauzat fiind estimat la 500.000 de lei.

“Polițiștii din Mureș au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 țigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro și 325 de litri de motorină, în urma perchezițiilor efectuate, ieri, pe raza județelor Mureș, Harghita și Suceava”, se menţionează în comunicatul IGPR.

La acțiune au participat 70 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, ai Poliției Municipiului Târgu Mureș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, precum și jandarmi.

“De asemenea, în cadrul activităților desfășurate anterior în cauză, două persoane, din municipiul Târgu Mureș, au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Toplița, în timp ce transportau 80.000 de țigarete, provenite din contrabandă”, se arată în comunicatul citat.

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, cei în cauză ar fi achiziționat, comercializat și distribuit, în județul Mureș, însemnate cantități de alcool neaccizat și țigări de contrabandă, provenite din Ucraina și Republica Moldova. În urma administrării probatoriului, 4 persoane au fost reținute, pentru 24 ore, pentru achiziționarea de alcool etilic și de distilate în vrac, de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse, potrivit titlului VII, și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic și contrabandă. Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu propunere de arestare preventivă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVIDEO Grupare infracţională destructurată cu ajutorul FBI
Articolul următorBărbat salvat de poliţişti de la înec
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.