0:00

După o perioadă de ani buni în care Consiliul Judeţean Neamţ nu a fost reprezentat la vârf la ceremoniile militare dedicate sărbătorilor naţionale şi comemorării eroilor neamului, astăzi, 10 mai, participanţii la evenimentul dedicat Zilei Independenţei Naţionale au remarcat prezenţa preşedintelui Ion Asaftei. Acesta a venit la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, după participarea la emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” de la Mesagerul de Neamţ şi a susţinut o alocuţiune în care a vorbit despre sacrificiul bunicilor noştri pentru obţinerea independenţei de stat a României.

La ceremonie au mai susţinut alocuţiuni primarul Andrei Carabelea şi prefectul Adrian Niţă.
A urmat momentul depunerii de coroane de către Instituţia Prefectului, Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi Garnizoana Piatra-Neamţ.

Ceremonia s-a încheiat cu cel mai spectaculos moment, defilarea Drapelului de Onoare al Garnizoanei Piatra-Neamţ la care au participat reprezentanţi ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentTârgu Neamț: Parcări auto în locul plopilor tăiați din zona digului de la intrarea în oraș
Articolul următorSeminar pentru mediul de afaceri ”Oportunități Digitalizare 2023”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.