Sub egida “Zilele Chișinăului la Piatra-Neamț”, Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, în colaborare cu Primăria Municipiului Chișinău, a organizat în cadrul celei de-a IV-a ediții a Neamț Art Festival, o serie întreagă de manifestări dedicate culturii din Republica Moldova.

A doua zi de festival, sâmbătă, 2 septembrie, la Curtea Domnească, au avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor basarabeni, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, care va rămâne deschisă până luni, 4 septembrie. După-amiaza au avut loc atelierele de împletituri din sfoară, pictură decorativă pe lemn, modelaj lut cu Ionela lungu, demonstrații artistice și sportive, Zumba cu Bazil, de mare succes bucurându-se atelierul de dans organizat de Tango Conect Piatra-Neamț.

Concertul serii a fost susținut de Orchestra Municipală „Camerata Chişinău”, avându-i solişti pe Igor Podgoreanu, Natalia Tanasiiciuc și Igor Ţurcanu.

Concertul, care a adus în atenția publicului creații ale unor cunoscuți compozitori basarabeni dar și din repertoriul internațional, s-a bucurat de un real succes, cei câteva sute de nemțeni și turiști aflați în fața scenei aplaudând îndelung și aclamându-i pe artiști.

Naiul lui Igor Podgoreanu i-a fermecat pe spectatori, purtându-i pe meleagurile Moldovei și pe tărâmurile imaginației.

 

Vocea deosebită a sopranei Natalia Tanasiiciuc a readus în inimile nemțenilor bucuria reîntâlnirii cu piesele îndrăgitului compozitor de peste Prut, Eugen Doga.

 

Astăzi, programul festivalului continuă cu manifestările dedicate culturii și artiștilor basarabeni. Prima parte a zilei este a portului popular, de la ora 11:00, la Muzeul de Artă, va avea loc o șezătoare și vernisajul expoziției “Cămașa cu altiță din Republica Moldova”, dar și două lansări de carte dedicate aceluiași subiect.

De la ora 17:00 reîncep atelierele de creație, iar Asociația Club Sportiv Musashi Jiu Jitsu va prezenta o serie de demonstrații sportive.

Seara și festivalul se încheia cu etno -rockul și folclorul urban din piesele “Lupilor lui Calancea” din Chișinău.

Redactor și Imagini: Angela Croitoru

Articolul precedentTrei oameni în spital după ce o șoferiță nu a oprit la Stop
Articolul următorCSM Ceahlăul Piatra Neamț câștigă în deplasare la Tunari și revine pe loc de play-off
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.