Ploile torențiale și grindina cât oul de prepeliță au distrus în câteva minute gospodării întregi în câteva din zonele avertizate în cascadă, până la cod roșu, în seara de 11 iunie, în județul Neamț. Gheața a spart uluce la casă, grădini, a lăsat copacii fără frunze, a lovit mașini. (imagini din Piatra-Neamț)

 

Cu câteva minute după ce s-a dezlănțuit urgia, a fost emisă avertizare prin Ro Alert pentru mai multe localități din județul Neamț.

Meteorologii au extins avertizările până la ora 20, ploile ajungând la acumulări de 50 l/mp, în tot județul Neamț, dar și în Suceava, Bacău, Iași.

Actualizare: Două mașini au fost avariate de un copac care s-a prăbușit, din cauza vijeliei. La locul incidentului, pe strada Unirii din municipiul Roman, au intervenit pompierii.

(C.I.)

 

 

Articolul precedentȘtire actualizată: Cod portocaliu de furtuni și grindină în Neamț, Bacău, Suceava și Vaslui. Cod roșu în Neamț și Iași
Articolul următorEfectele vijeliei: Mai multe localități fără curent electric, copaci căzuți peste mașini, drumuri blocate