Sală de examinare

Astăzi, 15 noiembrie, este prima zi din proba interviului, ultima din concursul de directori și directori adjuncți de școli. Pe holul de la parterul corpului principal al Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț erau câțiva candidați, cei care au intrat de la prima oră și cei care urmau să intre după ora 9. „Proba s-a desfășurat foarte bine, organizare impecabilă. Ora alocată fiecărui candidat este suficientă pentru parcurgerea probelor. Situația-problemă la care a trebuit să răspund s-a referit la buget, sigur că da și la măsurile concrete pe care să le iau pentru a asigura resursele necesare. Îmi aștept colega, doamna profesoară Cătălina Tărcăoanu este la comisie, acum”, ne-a declarat prof. Brândușa Andrei, actuala directoare a colegiului „Calistrat Hogș” din Piatra-Neamț. Comisia 4, al cărei președinte este inspectoarea de istorie Elena Preda, evaluează candidații de la colegiul „Petru Rareș” și de la Colegiul Național de Informatică. Comisia 8 este condusă de inspectoarea de informatică Florentina Ungureanu, iar celelate comisii îi au ca președinți pe inspectorii Ion Bălan (biologie, titular la „Gh. Cartianu”), Cezarina Moroșanu (fizică, titulară la „Gh. Cartianu”), Cristina Albu Iacob (mecanică, titulară la Colegiul Transporturi Piatra-Neamț), Ioan Romeo Roman (socio-umane, titular la „Vasile Conta” Târgu Neamț), Silvia Bortariu (TIC, titulară la „Calistrat Hogaș”) și Rodica Hogaș-Ciuchi (textile pielărie-informatică, titulară la „Gh. Cartianu” și la Liceul de Arte).

Prof. Gabriela Banu

„Președinții comisiilor de evaluare a candidaților la proba interviu fac parte din compartimentele Management instituțional, Managementul resurselor umane și Dezvoltarea resursei umane. Până în acest moment, nu s-a anunțat nici o amânare, toată lumea care face parte din comisii este prezentă, restul care sunt programați pentru după amiază vor veni pe parcursul zilei. Dacă vreunul din specialiștii de recrutare nu poate veni, din cauza programului sau mai știu eu ce situații apar, fiindcă vorbim de directori și manageri de firme, avem disponibilitate anunțată din partea unor firme din Piatra-Neamț care își vor trimite reprezentanți în loc. Am organizat în așa fel încât să nu existe motive care să perturbe această etapă a concursului. Nu avem plângeri, sperăm să nici nu fie”, a precizat Gabriela Banu, președinta Comisiei județene de organizare a concursului.

Prof. Doina Gheorghiu

Relaxată după interviu, prof. Doina Gheorghiu, care se află de ani buni la conducerea Liceului Economic „Al.I. Cuza” Piatra-Neamț, ne-a declarat că nu a avut nici un fel de emoții. „Situația-problemă pe care am avut-o a fost cea privind conflictele dintre personalul școlii și conducere. În viziunea mea, soluția este să afli cauzele conflictelor. Conflictele dispar atunci când ții legătura cu oamenii permanent, când știi să-i abordezi. Din punctul meu de vedere, am reușit până acum și sper să reușesc și în continuare”.

Luminița Stoian

Este prezenta și Luminița Stoian, secretar de stat în ministerul Educației, în calitate de observator.

Toate cele 203 interviuri sunt programate pentru perioada 15-19 noiembrie, urmând ca amânările apărute să fie programate săptămâna viitoare. Sunt 152 de candidați care au 217 opțiuni formulate pentru conducerea a 192 de școli din Neamț, dar o parte au renunțat la câteva școli.

C.I.

Articolul precedentAmbulanță din Suceava a luat foc în timp ce mergea către un caz medical
Articolul următorTRADIȚII. Începutul Postului Crăciunului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.