0:00

Actualizare: Fostul motel a fost distrus de foc, din cauza unui conductor electric defect. Pompierii au alimentat autospecialele de la hidranții aflați la vreo 2 km, potrivit ISU Neamț, care a transmis un comunicat.

La ora 08:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire proprietate privată (fost motel), din orașul Bicaz. Clădirea afectată a fost construită din lemn, cu parter și etaj și are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la ISU Neamț, respectiv 4 ofițeri și 23 subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție de la înălțime, și 1 ambulanță SMURD. La intervenție au participat și SVSU Bicaz, SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicaz Ardelean, fiecare cu autospecială de stins incendii, IPJ și IJJ.
La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul și acoperișul clădirii cu degajare mare de fum și căldură, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv în elementele de construcție.
Proprietara a suferit un atac de panică și a fost asistată de către echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
Pe timpul misiunii, realimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranți, ambii amplasați la aproape 2 km de locul incendiului.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ 5 ore. În urma evenimentului, pagubele sunt însemnate, respectiv
au ars acoperișul și mansarda clădirii pe o suprafață de aproximativ 780 mp și bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planșeul și o parte din bunuri. Au fost salvate locuințele învecinate și o parte din bunurile aflate la parterul clădirii.
La locul intervenției a rămas un echipaj de militari cu două autospeciale de stingere și SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect).

***Știre inițială***

Imagini la o oră de la începutul intervenției:

Un motel din orașul Bicaz este în flăcări, întreg acoperișul fiind cuprins de incendiu.

Dezastrul a fost anunțat la 112 în această dimineață, cu puțin înainte de ora 9. Intervenția este în derulare și, cel puțin din primele informații, nu era nimeni în motel, potrivit ISU Neamț.

VIDEO. Arde un motel din Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Se acționează cu 4 autospeciale de stingere și cu autoscara, militari de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și pompieri voluntari de la SVSU Bicaz, Bicaz-Chei și Dămuc. „Intervenția este una dificilă, având în vedere că incendiul se manifestă generalizat la nivelul acoperișului, podului și la mansardă. Clădirea este din lemn, fapt ce îngreunează operațiunile. Amprenta la sol a construcției este de aproximativ 400 mp”, a declarat căpitan Andrei Grancea, comandantul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.

C.I.

Articolul precedentConducerile câtorva școli importante din Neamț vor fi scoase la concurs
Articolul următorȘtire actualizată. Răpire ca-n filme în Piatra Neamţ