0:00

Conducerile câtorva școli importante din Neamț vor fi scoase la concurs, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn acest moment, în Neamț, mai sunt 15 funcții de directori și 7 de directori adjuncți de școli rămase neocupate după cele două sesiuni de concurs organizate de Ministerul Educației. În lipsa ordinului care să ofere cadrul pentru concurs, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat într-un comunicat că înscrierea candidaților va începe în data din 28 iunie, după afișarea listei posturilor vacante. Metodologia și bibliografia sunt aceleași ca la celelalte ediții, iar proba scrisă va fi dată abia în 8 septembrie și numirile celor promovați vor fi valabile începând cu data de 5 octombrie.

Din lista finală publicată de Inspectoratul Școlar Neamț, unde se caută directori, ies în evidență liceele vocaționale teologice. „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra-Neamț și seminarul „Veniamin Costachi” al Mănăstirii Neamț, unde nu a reușit nimeni să ocupe postul de director, liceul romano-catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman, care nu are nici director și nici director adjunct după primele două sesiuni. În urma acestei sesiuni de concurs se speră la completarea echipelor de conducere și la Liceul de Arte „Victor Brauner”, Colegiul Național de Informatică, Școala gimnazială nr 2 din Piatra-Neamț, cu directori adjuncti.

O altă instituție importantă – Centrul Județean de Excelență – își caută director, în condițiile în care nici măcar prof. Aloma Maria Weiss, care a preluat interimar funcția la 1 septembrie 2020, nu a dorit să participe la concurs.

Cristina Iordache

 

Articolul precedentConsiliul Județean la fel de darnic cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
Articolul următorVIDEO. Arde un motel din Bicaz