Bâlciul anual de la Roman a beneficiat de o atenţie specială din partea poliţiei, în seara de 4 august, când a avut loc o acţiune de amploare, la care au participat 124 de poliţişti şi jandarmi, plus mascaţi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. Scopul declarat al acţiunii a fost “menţinerea unui climat de ordine publică, precum şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi economice”. În total au fost legitimate 80 de persoane, iar altele 17 au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost amprentate.

“Pe parcursul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au depistat o minoră de 16 ani, care era dată în urmărire generală, în urma plecării voluntare dintr-un Centru de Asistenţă Socială din municipiul Roman. Totodată, doi bărbaţi de 28 şi 37 de ani, din Roman, respectiv Horia, au fost depistaţi de poliţişti având asupra lor cuţite. Acestora le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de port fără drept de cuţit”, a precizat agentul şef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii de la formaţiunile de investigare a fraudelor au verificat activitatea agenţilor economici şi au confiscat de la o persoană fizică autorizată bunurile expuse la vânzare, precum şi suma de 270 de lei, după care i-au întocmit dosar penal pentru comercializarea de bunuri cu încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. În total au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.500 de lei, şi a fost ridicată suma de 6.400 de lei, în vederea confiscării. (C.M.)