O femeie, care a căzut între Fântânele și Morminte, pe loc drept, a suferit un traumatism forte de picior și a avut nevoie de ajutor din partea echipei Salvamont. Accidentul s-a petrecut în ziua de 6 august, când pelerini din toată zona Moldovei – mai puțini decât anul trecut, e adevărat – au urcat la schitul de pe Ceahlău, de sărbătoarea Schimbarea la Față.

Femeia care s-a accidentat avea în brațe fetița, în vârstă de 5 săptămâni, iar gestul ei de a urca pe munte cu un sugar atât de mic, în condițiile în care frontul atmosferic era amenințător și a plouat, poate fi interpretat ca o probă de curaj, dar nu neapărat și una de înțelepciune.

În afară de acest caz, salvatorii montani au asistat, în vârful muntelui, 6 femei în vârstă, care au avut nevoie de oxigen, pentru că erau epuizate după ascensiune, dar și turiști care suferiseră leziuni ușoare, de tipul zgârieturilor și juliturilor.

N-am avut intervenții de mare dificultate, pentru că am închis traseele lungi pentru coborâre, mai ales că frontul atmosferic care venea dinspre Piatra Neamț era amenințător”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Turiștii n-au putut coborî nici prin Poiana Maicilor, nici prin Duruitoarea, așa că riscul de accidente a fost mult redus”. (C.M.)

FOTO: Salvamont Neamț 

Articolul precedentVIDEO 17 persoane ridicate din bâlciul din Roman şi duse la amprentat
Articolul următorAccident la Roman: un șofer treaz din Bacău a acroșat un pieton beat din Botoșani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.