La finele săptămânii trecute, autoritățile locale romașcane au primit vizita vicepreședintelui TRW Automotive – Frank Mueller. Într-un comunicat de presă, dat citire în conferința săptămânală de la Primăria Roman, reprezentanții companiei spun că la fabrica se va deschide în municipiu, la fostele hale Fontax, se vor coase saci pentru airbag-uri, atât cu mașini manuale, cât și cu mașini automate și semiautomate.

“Vineri m-am întâlnit cu vicepreședintele Frank Mueller. La Roman se vor coase pernele de airbag pentru pasageri. Până în 2018 se așteaptă la o cerere suplimentară pentru încă 12 milioane de airbaguri. Aceștia au apreciat că forța de muncă din România este excelentă, iar locația de la Roman pe ce înseamnă infrastructură este optimă. În acest an se estimează a fi angajați 400 de oameni, iar încă 1.000 până în 2017. În total, în România, TRW are 3.500 de angajați. Sperăm ca domnul Mueller să revină în luna aprilie, când vor fi instalate liniile de producție și se va inaugura oficial fabrica”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta recunoaște că pentru această investiție și autoritățile locale au de realizat Aleea Industriilor, adică un drum pentru trafic de mare tonaj, și un post de transformare pentru energie eletrică. Dacă la drum, lucrările au fost aproape gata, pentru energia electrică nici nu s-a dat drumul la licitație. Primarul Laurenţiu Leoreanu spune că nu este nicio problemă, deoarece americanii nu-și pot muta investiția pentru care deja au cheltuit bani mulți.

“Mai avem de realizat trotuarele, canalizarea și energia electrică. S-a întârziat mult cu ce înseamnă energia, deoarece proiectul trebuia să conțină elemente specifice. Îl vom scoate cât de curând la licitație. Eu zic că ar putea fi gata până la finele lunii aprilie, dar avem practic timp până la mijlocul anului”, a dat asigurări edilul.

TRW a început operațiunile în România în anul 2004 și fabrici deschise în Timișoara, Oravița, Lupeni, Reșița, Baia Mare și Deta. În zona Moldovei se va deschide o altă fabrica în perioada imediat următoare, Lear inaugurând la Iași a patra sa fabrică din țară unde se vor produce scaune auto și vor fi angajați 1.500 de oameni. (C. MATEI)

Articolul precedentLiberali supărați pe PSD
Articolul următor34 de stații ITP autorizate în Neamț