reclama autocenter

Consilierii județeni PNL sunt profund supărați pe modul în care colegii din consiliu, reprezentanți ai PSD, au abordat bugetul județului. După amânarea ședinței de CJ de pe 27 ianuarie când ar fi trebuit votat bugetul județului, câțiva consilieri județeni PNL, la inițiativa liderului de partid, deputatul Dorin Ursărescu, au organizat o conferință de presă.

Motivul, chiar dacă nu a fost explicit, a fost acela de a explica de ce președintele Tărâță a amânat ședința. După ce, în urmă cu câteva zile, coaliția minoritară din CJ reprezentată de PNL și UNPR s-a pus de acord în privința criteriilor de împărțire a bugetului tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din județ, luni, înainte de ședință, consilierii județeni s-au trezit cu o propunere de buget, făcută de alianța PSD, PDL, PP-DD, mai puțin obișnuită: comunele cu primari PNL rămân fără 90% din fondurile pe 2014, pentru ca respectivele sume să meargă către Primăria Piatra Neamț. În consecință, câțiva consilieri județeni PNL au simțit nevoia să ia atitudine.

pruteanu

”Am sperat într-o distribuire echilibrată și am crezut că toate aceste propuneri, făcute de noi vor face ca luni, bugetul să treacă, mai ales că primarii așteaptă bugetul, indiferent de culoarea politică. Lucrurile sunt de neînțeles. Eu știu că presiunile sunt mari din martea primarilor, în sensul pozitiv, acela că fiecare își dorește pentru comunitate să aibă cât mai multe proiecte dar știu, din proprie experiență că nu e ușor. S-a căzut de acord că este un lucru echilibrat, și iată o nouă repartizare a bugetului CJ pe care am găsit-o pe masă înainte de ședința de CJ”, a spus Vasile Pruteanu, consilier județean PNL.

visan 02

”Bugetul a fost dezbătut, s-a ajuns la anumite înțelegeri și astăzi am avut surpriza că au venit cu o nouă propunere. Eu am fost profund dezamăgit să văd că primarii PNL au peste 90% din bugetul alocat, tăiat. Cum pot eu să spun primarilor că, colegii noștri din PSD au tăiat bugetul. Nu este normal așa ceva. Comuna Botești de exemplu a rămas cu 230 de milioane de lei vechi în condițiile în care în acea comună există un liceu. Închipuiți-vă cum își acoperă cheltuielile acel liceu.  Comunele liberale au rămas fără buget, eu nu pot da ochii cu colegii mei de partid. Aceste sume luate de la comunele liberale s-au dus la Piatra Neamț. Arsene i-a dat banii lui Ștefan, Ștefan a renunțat la primarii lui și și-a reprezentat doar interesul propriu. Sunt peste 18 miliarde luate de la primăriile PNL și date la Primăria Piatra Neamț. Credeam că am intrat în normalitate”, a spus Gabriel Vișan, consilier județean PNL.

Irina CĂLIN

Articolul precedentIarna-i grea, omătu-i mare!
Articolul următorVicepreședintele TRW, în vizită la Roman