Iarna-i grea, omătu-i mare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Județul Neamț a fost afectat, mai bine de 24 de ore de ninsori și vânt puternic care, pe alocuri a depășit, la rafală, 40 de kilometri la oră. Chiar și așa, autoritățile spun că pe teritoriul județului Neamț nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Zeci de utilaje au patrulat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a supraveghea condițiile în care se desfășoară traficul rutier. Și la Piatra Neamț a nins neîncetat, iar utilajele de deszăpezire cu greu au făcut față situației.

”Atât în timpul nopții trecute, cât și în timpul zilei de duminică pe toate drumurile din județ au acționat 25 de utilaje, în câte două etape: de ora 15 până la ora 21 și apoi de la 3 dimineața și până la orele prânzului. În paralel, pe toate drumurile județene au mers echipaje de patrulare, pentru a monitoriza starea drumurilor și pentru a vedea dacă și pe care sectoare de drum trebuie insistat. Deocamdată situația este sub control și sperăm să facem față. Nici în comune nu s-au înregistrat probleme în privința deszăpezirii drumurilor comunale care fac legătura cu centrul de comună sau cu drumurile naționale și județene”, a precizat Dan Manoliu, viceședinte al CJ Neamț.

Iarna-i grea, omătu-i mare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Piatra Neamţ: a nins fără oprire

La Piatra Neamț situația a fost puțin mai dificilă. Din cauza faptului că a nins fără oprire utilajele de deszăpezire, deși ieșite în număr mare pe toate arterele principale nu au reușit să curețe zăpada de pe carosabil întru totul.

”În cursul zilei de duminică, pe străzile din Piatra Neamț au acționat 9 utilaje de deszăpezire. Se circulă în condiții de iarnă, pentru că a nins fără oprire, iar utilajele nu au făcut față, în sensul că, odată curățată zăpada, imediat se depunea un alt strat. Parcările de reședință trebuie să și le curețe fiecare, cel puțin deocamdată sau fiecare proprietar trebuie să-și scoată mașina pentru a putea trece utilajele noastre. Sunt străzi foarte înguste și atunci utilajul cu lamă nu poate curăța și parcarea dacă este ocupată. Situația este sub control și în continuare se acționează cu utilaje pe toate străzile din Piatra Neamț, în etape, în funcție de priorități. Bineînțeles ajungem și acolo unde sunt sesizări însă nu putem să ajungem imediat, în momentul în care suntem anunțați”, a precizat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Iarna-i grea, omătu-i mare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Nu avem persoane înzăpezite”

”Deocamdată nu s-au înregistrat probleme deosebite, situația este sub control. Pe străzile din Piatra Neamț se circulă puțin mai greu din cauza faptului că a nins fără oprire, iar utilajele, deși au curățat străzile, s-a așezat un alt strat de zăpadă. În rest, nu am avut altfel de probleme și nici persoane care să fi rămas înzăpezite și să apeleze la spațiile de cazare special amenajate de Primăria Piatra Neamț pentru astfel de situații”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

Comune: Totul e sub control

Nici în comunele unde, de obicei, apar probleme când ninge abundent nu s-au înregistrat dificultăți. Au fost activate serviciile de permanență din cadrul primăriilor și s-a acționat cu utilaje de deszăpezire atât pe drumurile comunale, cât și pe cele sătești, astfel încât în caz de urgență, echipajele ISU și ale Ambulanței să poată ajunge în condiții de siguranță și în timp util.

Deși zăpada atinge și 40 de centimetri pe alocuri, deocamdată la noi nu sunt probleme din cauza zăpezii. Am scos pe drumuri utilajele încă de la 4.00 dimineață. Sunt 5 utilaje în total. În ceea ce privește urgențele medicale, nu ne-am confruntat până acum cu așa ceva, în orice caz, suntem pregătiți să intervenim dacă este cazul”, a precizat primarul de Girov, Vasile Olaru.

”Noi suntem pregătiți din noiembrie pentru iarnă, pe noi nu ne-a luat deloc prin surprindere. Lucrurile se desfășoară mai greu, ce-i drept, în condițiile meteorologice date, dar n-avem probleme deosebite de raportat. Străzile sunt deszăpezite, totul e deocamdată sub control”, a declarat Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei.

”Nici la noi deocamdată, din fericire, nu s-au raportat situații deosebite. Tocmai ce am deblocat și drumul județean. Acționăm la această oră cu volă și o autolamă. În ceea ce privește urgențele medicale, mâine vom realiza un transport cu pacienții dializați. Avem condiții pentru ei. Alte probleme deosebite nu au apărut până acum și sper să nu apară nici de-acum încolo”, a menţionat Viorel Simeria, primar de Valea Ursului.

Iarna-i grea, omătu-i mare!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ninsori şi viscol

În continuare, vremea se va menține rece, iar precipitațiile vor continua să cadă pe tot teritoriul județului Neamț. Potrivit ultimelor informații transmise cu ocazia videoconferinței cu prefecții de duminică, 26 ianuarie, de către Ion Sandu șeful ANMH România, în intervalul 29 ianuarie – 30 ianuarie este așteptat un nou val de ninsori și viscol dar nu de intensitatea celui înregistrat în acest weekend.

Irina CĂLIN

Articolul precedentAliănți și alianțe
Articolul următorLiberali supărați pe PSD

3 COMENTARII

  1. la cati bani au furat politrucii nostrii, ar fi fost mai bine sa achizitioneze si ei niste utilaje performante de dezapezire! am ramas cu rabele si tractoarele de pe timpul lui pazvante chiorul si ne mai mandrim ca suntem un oras european! suntem pe dracu!

  2. In loc de telegondole , pavele schimbate in fiecare an , partii care acum produc alunecari de teren trebuia sa se fi facut investitii inteligente care sa aiba efect in dezvoltarea economica in Piatra Neamt si in Neamt si achizitii de utilaje care sa asigure siguranta cetatenilor .

  3. ARE DREPTATE JOJO TREBUIAU SA MAI ACHIZITIONEZE MACAR O FREZA PERFORMANTA DAR DAR DAR GYGY CUM ISI MAI LUA O BALENA DE MASINA SIGLA MERCEDES LA ASTA NU VA GINDITI4? CHIAR VRETI SA MEARGA NUMAI CU UNA DOUA TRE.. SA AIBA PATRU BALENE CARE CONSUMA CIT JUMA DIN PARCUL PUBLISERV

Comments are closed.