În întreg județul există, în momentul de față, 34 de operatori autorizați de Registrul Auto Român să efectueze inspecții tehnice periodice (ITP-uri). Mare parte dintre acestea au puncte de lucru în municipiul reședință de județ. Vorbim despre 11 asemenea unități, în mare parte de categoria a II-a, adică acelea care efectuează inspecții tehnice periodice doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone.

În Roman există 7 unități ITP autorizate, în Târgu Neamț – 4, la Bicaz – 2 și la Roznov una. De asemenea, trei asemenea unități au puncte de lucru în comuna Dumbrava Roșie, două în comuna Alexandru cel Bun și câte una în Grințieș, Gârcina, Săvinești și Girov.

Pe lângă unitățile de categoria a II-a, în Neamț sunt și service – uri care fac inspecții tehnic periodice pentru vehicule care intră în categoria a III-a, adică acele mașini a căror masă proprie depășește 3,5 tone. De reținut este faptul că o singură stație ITP se ocupă de inspecțiile tehnice pentru motociclete, vehicule încadrate în categoria întâi. Aceasta este localizată în Piatra Neamț, pe strada Pepinierei, nr. 66. (A. SÎRBU)

Articolul precedentVicepreședintele TRW, în vizită la Roman
Articolul următorDoar o treime din șomerii nemțeni au carduri profesionale