reclama autocenter

ajofm neamt sediu

Nemțenii șomeri nu par să se dea în vânt după tehnica modernă de a-și găsi un loc de muncă. Cel puțin asta reiese din cele mai recente date făcute publice de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Neamț, care anunță că, la nivelul județului, doar 3.760 de carduri profesionale de muncă au fost eliberate din luna august a anului trecut și până astăzi. Asta înseamnă că doar o treime dintre nemțenii fără loc de muncă au renunțat la CV-ul de pe hârtie în favoarea celui electronic.

Concret, cardul profesional european este documentul care conţine toate informaţiile necesare angajatorului: de la studiile șomerului până la calificări, firmele în care a lucrat şi posturile ocupate, dar și domeniile în care ar fi interesat să lucreze în viitorul apropiat:

“Acest card e practic un CV electronic, însă mult mai bine scos în evidență. Cardul le este util în special celor care vor să se angajeze în străinătate pentru că în memoria lor  sunt stocate cele mai importante detalii legate de: activitatea lor profesională, studii, calificări. De exemplu, prin intermediul acestor carduri, viitorii angajatori pot vedea cât de bine s-ar putea potrivi profilul șomerului pe postul vacant, în funcție de calificările profesionale dobândite, dar și în funcție de studiile pe care acesta le-a absolvit. E un program care merge bine, cel puțin la noi. Șomerii nemțeni par interesați să intre în posesia unor astfel de carduri, cu atât mai mult cu cât eliberarea lor nu-i costă nimic și durează doar câteva zile.”

Persoanele din judeţ aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi cele care sunt  deja înregistrate în evidenţele instituţiei, pot intra în posesia acestui card adresându-se personalului de la sediul AJOFM Neamț sau la sediul ALOFM Piatra-Neamț. Odată obținut, prin intermediul site-ului www.card-profesional.ro, șomerii vor avea acces la toată baza de date a locurilor de muncă vacante atât la nivel național, cât și la nivel județean. Important de precizat este că pot accesa acest site doar în baza introducerii numărului de card și a datei la care expiră acesta. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedent34 de stații ITP autorizate în Neamț
Articolul următorAJOFM pierde, pentru că nu divulgă numele firmelor angajatoare