Ziarul Ceahlăul, marcă înregistrată, vă semnala, în ediția din 16 ianuarie 2014, o situație cel puțin ciudată, marca Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț. În lista locurilor de muncă vacante publicată în data de 9 ianuarie, AJOFM Neamț afișa o listă cu 239 de posturi vacante în Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamţ. Pe lângă meseriile căutate cum ar fi cea de confecționer produse textile sau agent de pază, în Piatra-Neamț la vremea respectivă mai era nevoie și de 3 regizori artistici și 15 soliști vocali.

Am cerut atunci AJOFM Neamţ să ne pună la dispoziţie şi numele societăţilor în baza cărora se fac aceste angajări. Răspunsul negativ şi tranşant a venit din partea purtătorului de cuvânt al instituţiei nemţene, Dana Chirilă: “Nu pot să vă dau numele societăţilor care angajează în posturile ce apar pe lista locurilor de muncă vacante. Pot doar să vă spun că cei care au nevoie de respectivele calificări sunt ONG-uri.”

Din păcate pentru aceste societăți, publicarea locurilor de muncă vacante prin intermediul AJOFM Neamț, în detrimentul site-urilor sau a ziarelor de specialitate, nu s-a dovedit a fi cea mai bună alegere. Ca dovadă că nici în ultima listă a posturilor valabile din Neamț, publicată în 24.01.2014, locurile regizorilor artistici și ale soliștilor vocali nu au fost ocupate… (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentDoar o treime din șomerii nemțeni au carduri profesionale
Articolul următorPrimăria și Spitalul Roman caută firme de avocatură