0:00

Vicepreședintele CJ Suceava acuzat de DNA că a primit mită de 40.000 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiScandal la Consiliul Județean Suceava, vicepreședintele Silviu Cristinel Crețu este urmărit penal de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii DNA Cluj l-au reținut pentru 24 de ore pe Silviu Cristinel Crețu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Potrivit informațiilor furnizate de G4Media, Silviu Cristinel Crețu ar fi un apropiat al lui Gheorghe Flutur, cel care ocupă în prezent și funcția de președinte interimar al PNL, până la Congres.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că:

„La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Astăzi, 5 aprilie, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Controale în trafic la Piatra Neamț
Articolul următorRECENSĂMÂNT Iaşi şi Botoşani au peste 70.000 de chestionare completate, în Vaslui sunt doar aproape 40.000
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.