0:00

În Neamţ, în primele 3 săptămâni de la începutul perioadei de autorecenzare, s-au înregistrat 57.222 de chestionare completate, informează Unitatea Judeţeană Neamţ de Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021. În celelalte judeţe din Regiunea Nord-Est sunt raportate următoarele niveluri ale chestionarelor completate: Bacău (53.141), Botoşani (70.931), Iaşi (73.286), Suceava (59.430) şi Vaslui (39.830).

“Reamintim că perioada de autorecenzare – personal sau cu ajutorul recenzorului ARA – este între 14 martie și 15 mai 2022. Pentru autorecenzare, este nevoie ca persoana să completeze formularul de preînregistrare, pe platforma https://autorecenzare.insse.ro. Membrii unei gospodării pot desemna o singură persoană care să completeze acest formular, în care va menționa CNP-urile tuturor membrilor. Nu există limită în privința numărului de înregistrări, singura condiție este ca adresa de e-mail furnizată să fie validă, iar persoana care completează formularul de preînregistrare să aibă acces la ea, pentru a putea accesa, ulterior, linkurile primite pentru fiecare membru al gospodăriei, acestea asigurând accesul la propriul chestionar de recensământ. Recenzarea este obligatorie, iar autorecenzarea este una dintre cele două metode, alături de recenzarea prin interviu față în față, prin care se poate îndeplini obligația cetățenilor de a participa la recensământ”, menţionează sursa citată.

Mai multe informații, precum și răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind RPL 2021 se găsesc pe pagina dedicată, www.recensamantromania.ro. Totodată, pentru eventuale lămuriri și indicații, este pus la dispozițieșicall-center-ul 0314 338300. Situația exactă la nivel național, precum și cea aferentă fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Neamț o regăsiți în tabelele următoare (este necesar să dispuneţi de programul Microsoft Excel):

autorecenzare national ŞI autorecenzare neamt (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVicepreședintele CJ Suceava acuzat de DNA că a primit mită de 40.000 de euro
Articolul următorFinanțări de sprijin pentru spitale, IMM-uri și în asistență socială
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.