0:00

Codul rutier a fost modificat iar noile norme prevăd faptul că șoferii care au probleme în trafic și primesc sancțiuni contravenționale pot contesta procesele verbale de constatare a abaterilor și aplicare a sancțiunilor și la judecătoria de domiciliu. Până acum acest lucru se putea face doar la judecătoiria pe raza căreia s-a aplicat amenda. Modificările legistative au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare de la 27 iulie 2023.

Vești bune pentru șoferi: amenzile de circulație pot fi contestate și la judecătoria de domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPractic Legea 254/2023 stabilește o competență alternativă de soluționare a acestor plângeri dar este mult mai ușor pentru cei care contestă aplicarea unei sancțiuni rutiere să facă acest demers la judecătoria de domiciliu. „Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul”, stabilesc noile norme.

Vești bune pentru șoferi: amenzile de circulație pot fi contestate și la judecătoria de domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe menționat este faptul că de mai bine de un an plângerile contravenționale pot fi depuse și la instanța de domiciliu, dar în cazul contravențiilor rutiere nu era posibil, acestea putând fi introduse doar acolo unde acestea fuseseră aplicate. Modificările legislative recente remediază acestă situație și scutesc mult din resursele, timp și bani, pe care șoferii le consumau cu litigiile de acest fel ce erau pe rolul instanțelor din alte județe. (G.S.)

Articolul precedentExpoziția de artă textilă
Articolul următorMașină răsturnată pe cupolă, un tânăr de 19 ani a ajuns în spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.