pensii-neamtPlata drepturilor bănești, care se achită prin intermediul caselor teritoriale de pensii, a început de miercuri, 14 decembrie, informează într-un comunicat de presă Casa de Pensii (CJP) Neamţ.

„Toate pensiile care se distribuie prin intermediu Companiei Naţionale Poșta Română SA vor fi achitate înainte de sărbători, în intervalul 14 decembrie – 23 decembrie 2016, inclusiv. În acest scop, a fost modificat termenul de virare către oficiile poștale a sumelor de plată pentru tranșa a IV-a. Drepturile bănești care se distribuie prin intermediul băncilor sunt achitate la termenele stabilite în convențiile pe care Casa Naţională de Pensii Publice le are încheiate cu aceste bănci”, se precizează în comunicat.

De asemenea, cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, „a fost menținut la valoarea de 335 lei”, mai anunţă CJP Neamţ.

„În conformitate cu prevederile art. 16, lit. g din Legea nr. 44/1994,  veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentru nevoi casnice. Aceste drepturi se achită împreună cu indemnizația cuvenită lunii decembrie 2016, în județul Neamț beneficiind de acest drept 836 persoane”, potrivit sursei citate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDouă victorii obținute în tur de handbaliștii de la LPS Piatra Neamț
Articolul următorTânărul care a furat un microbuz și l-a zdrobit de-un stâlp a fost prins
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.