”Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Neamț pentru înțelegerea și sprijinul acordat Primăriei Dămuc, dar mai ales locuitorilor comunei”, spune primarul Anton Covasan

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Emilia ARCAN şi primarul Anton COVASAN (Dămuc)

După ani de zile în care tot ce și-au dorit a fost să scape de praf vara și de noroi toamna, locuitorii din Huisurez, comuna Dămuc, primesc, în sfârșit vești bune în privința asfaltării drumului județean care le trece prin sat. Primarul Anton Covasan anunță că procedurile de achiziție a lucrării au fost demarate de Consiliul Județean Neamț și, după toate aparențele, licitația din 22 septembrie s-a soldat cu un câștigător. Evident, după ce sunt îndeplinite și ultimele formalități din procedura de achiziție publică, se va cunoaște exact cât va mai dura până când localnicii din Huisurez își vor putea lua de pe inimă piatra legată de starea (jalnică) în care se află drumul lor de atâția ani.

”Știam deja că a fost aprobat spre finanțare a Consiliului Județean Neamț un segment de 3,5 km, din totalul de 7,5, din DJ 127A, acel drum care, practic, ne-a scos peri albi tuturor. Este un drum foarte întortocheat, pornește din drumul național care traversează comuna Tulgheș, din Harghita, trece o bucată prin comuna Bicazu Ardealean, apoi se întrerupe, iar, de la Bicaz Chei, tot dintr-un drum național, parcurge toată comuna Dămuc, până în sud-estul județului Harghita. Am insistat peste tot pe unde am putut să se rezolve problema acestuia, am bătut pe la toate ușile, mi-am jurat că nu mă voi liniști până nu-l voi vedea asfaltat, ca să se rezolve odată problema prafului, a noroiului și a gropilor care, când plouă, parcă sunt iazuri, așa sunt de mari! Au fost opt ani în care am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să atrag atenția și sprijinul celor în măsură să rezolve problema. Acum, se pare că ne vom bucura de reușită și vreau să mulțumesc în mod deosebit conducerii Consiliului Județean Neamț, în special domnului președinte Constantin Iacoban și doamnei vicepreședinte Emilia Arcan, pentru înțelegere și sprijinul acordat în rezolvarea acestei probleme. De-acum nu pot decât să sper că lucrurile vor decurge în graficul programat, că nu vor apărea greutăți sau întârzieri și că dămucenii din Huisurez vor primi cu bucurie vestea reparării drumului”, a declarat Anton Covasan, primarul comunei Dămuc.

Pentru modernizarea DJ 127 A Dămuc-Huisurez, de la km 29 la km 32.38, Consiliul Județean Neamț a estimat, potrivit anunțului de achiziție, costuri de aproape 7,5 milioane de lei noi, fără TVA. Segmentul de drum traversează cele două sate ale comunei Dămuc și asigură legătura acestora cu reședința comunei și cu drumul național 12C. Potrivit proiectului, lucrarea presupune asfaltare, șanșuri, podețe acolo unde este cazul, pentru dirijarea și evacuarea apelor din zona drumului, plus zid de sprijin (tot unde este cazul) și asfaltarea drumurilor laterale (pe 25 m de la drumul județean). (ZCH NEWS)

Articolul precedentS-a deschis Centrul de Excelență pentru elevii din Neamț
Articolul următorPoliţiştii învaţă copiii navigarea sigură pe internet GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.